ממונה בטיחות אש

ממונה בטיחות אש – כדי למנוע אובדן חיים ונזק לרכוש
סכנת האש היא הסכנה מספר אחת בבתי עסק, במפעלים וגם בבתים פרטיים. אחת לכמה חודשים אנו שומעים על שריפות במפעלים ובבתי עסקים שגרמו נזקים לרכוש ופגיעות בנפש. מומחים בתחום בטיחות אש טוענים בתוקף כי אילו היה במפעל ממונה בטיחות ואילו נאכפו כל הכללים והתקנות, היה אפשר למנוע שרפות רבות או במקרה של שרפה, להשתלט במהירות על האש ולמנוע בפגיעה בחיי אדם וברכוש. כדי למנוע שרפות בבית העסק או במפעל שלכם, צרו קשר עם חברתנו המספקת שירותי ממונה בטיחות למגוון גדול של מפעלים ובתי עסקים. בחרתם במוזי בוטון, בחרתם בחברה מקצועית המובילה בתחום.

הכול אודות משולש האש
כדי למנוע שרפות חשוב לדעת כיצד שרפות מתלקחות. כדי שתיווצר שרפה יש צורך בשלושה גורמים שיימצאו בעת ובעונה אחת.

חמצן – אש היא תהליך חמצון מהיר של גזים. כדי שהאש תתלקח היא חייבת לנשום חמצן. יש מקורות שונים של חמצן. יש, לדוגמה, חמצן טהור הנמצא בבלוני חמצן או חמצן מהאוויר. חשוב לדעת כי בכל מקום שבו יש אוויר קיימת סכנת שריפה.

מקור שיצית את חומר הדלק, ייצור אנרגיית חום ויאפשר את תהליך הבעירה. המקור המצית יכול להיות גפרור, מצית, כבל חשמלי קרוע או גם לכידת קרן שמש ועוד. כמות האנרגיה הדרושה להצתת החומר משתנה בסוגים ובהרכבים שונים של חומרים. יש חומרים רגישים יותר הניצתים בקלות, ויש חומרים אדישים יותר. אם אתם מאחסנים חומרים רגישים, אתם חייבים לנקוט באמצעי זהירות גבוהים יותר.

חומר דלק – כדי שהאש תתקיים היא חייבת חומר דלק או חומר בערה שממנו ייפלטו הגזים כמו למשל מוצרי עץ או בנזין ועוד.

כדי שהשרפה תתממש, שלושת הגורמים הנ"ל, הנקראים משולש האש, חייבים להופיע בו זמנית.
כדי למנוע שרפה יש להקפיד ולהרחיק את החומרים אחד מהשני. באמצעות הרחקת הגורמים אחד מהשני נוכל להקטין את הסיכוי לשרפות בבית העסק שלנו ואף למנוע אותם.

אמצעי בטיחות עשויים למנוע אסון
מינוי ממונה בטיחות אש אשר ידאג לתקינות אמצעי הבטיחות וכיבוי האש במבנים יביא לירידה ניכרת במספר הדלקות ואף יצליח למנוע אותם. במקרה של שרפה, יישום כללי הבטיחות עשויים להציל חיי אדם ורכוש.

ממונה בטיחות הוא האדם האחראי על יישום תקנות והוראות הבטיחות. הוא אחראי על פיקוח ובקרה של אמצעי כיבוי מתאימים, על איתור ליקויים ומפגעים העלולים להצית את האש ועל הדרכת העובדים איך למנוע שרפות ואיך להתנהג בשעת שרפה.

בכל מקום עבודה חייב להיות ממונה בטיחות. עליו לדעת היטב איך לאתר מפגעים העלולים לגרום להצתת אש ואת כל הכללים לכיבוי האש.

ממונה בטיחות ידריך את העובדים הדרכה יסודית בנושא כיבוי וגילוי האש. הוא ילמד אותם מהם הגורמים העלולים להצית את האש, את סוגי הדליקות ואת התנהגות האש, החום והעשן בזמן אמת, הוא ידריך את העובדים איך להשתמש בציוד לכיבוי האש וינחה אותם באשר לשיטות המתאימות לכיבוי האש והתמודדות עם שרפות.
ממונה בטיחות יסיק לקחים מכל מקרה של התלקחות האש, יאתר את הליקויים ויפעל למניעת התלקחות בעתיד. הוא יארגן צוותי חירום ויכשיר אותם, הוא יכין נהלים לבטיחות אש במפעל או בבית העסק ויבצע תרגילי חירום שיכינו את העובדים להתמודדות עם שרפות.

מקרים טרגיים רבים היו יכולים להימנע אילו ידעו העובדים איך להתמודד עם האש ולא לחכות לשירותי ההצלה. לעתים מספר שניות קריטיות הם ההבדל הדק בין חיים ומוות. אל תהיו שאננים ואל תאמרו לי זה לא יקרה.